13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapPécs Aktuál150 millió a kis pécsi sportolóknak

150 millió a kis pécsi sportolóknak

Idén majdnem 150 millió forintot költhet Pécs legnagyobb sportegyesületének működtetője az utánpótlássport fejlesztésére a társaságiadó-kedvezmények (TAO) felhasználásával – jelentette be Pécs sportért felelős alpolgármestere, Csizi Péter csütörtökön a Hullámban.

Csizi az uszodában adta át a sportcélú társaságiadó (TAO)-pályázatok során megvásárolt sporteszközök egy részét a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) vízilabda szakosztályának.

csizi péter, hullám4

Mint azt az esemény után elmondta, a PSN mint a város legnagyobb sportegyesületének működtetője, egyben az önkormányzat sportpolitikai céljainak legfőbb megvalósítója az első kiírás óta kiemelten kezeli az utánpótlás- és eszközfejlesztést. Ebben az évben a TAO segítségével négy sportágban összességében csaknem 150 millió forintot tud felhasználni céljaira. A befolyt összeg számottevő részét a pályázati céloknak megfelelően a PSN Zrt. Sportiskola fiataljainak felszereléseire, eszközbeszerzésre fordították, s fordítják a következő hónapokban is.

Csizi Péter a részletekről szólva hozzátette, hogy a legnagyobb fejlesztést a vízilabda-szakosztálynál hajtották végre, mert a fiatal pólósok a legeredményesebbek az összes szakosztály közül, a serdülők például az országos bajnokság élvonalában szerepelnek. Nekik kilencvenmillió forint értékben úszónadrágot, pólókat, papucsokat, fürdőköpenyeket, törülközőket, hátizsákokat, melegítőket, széldzsekiket vásároltak. Emellett a különböző korosztályos csapatok rangos edzőtáborozásokon vehettek részt, és saját nemzetközi tornát is rendez a forrásból a PSN. A pályázati pénzből a fiatalok által használt uszodát is modernizálták.

csizi péter, hullám6

A kézilabdások mintegy negyvenmillió forint értékben kaptak komplett alapfelszerelést, vettek részt edzőtáborokban, s utazhattak el nemzetközi tornára.

A jégkorongozók és a kosárlabdázók összesen 16 millió forintos eszközfejlesztésben részesültek, elsősorban mezeket, felszereléseket szereztek be számukra.

csizi péter, hullám5

Az alpolgármester azt mondta, a mostani kormány vezette be, hogy a cégektől érkező adó egy részét kizárólag a sportba lehessen becsatornázni. A cél, hogy minél több fiatal minél jobb körülmények között sportolhasson. Az úton, mint mondta, már elindultak, a következő években a cél, hogy az uniós színvonal felett legyenek a hazai diáksport és utánpótlás körülményei. Az indokok között megemlítette, hogy a sportos fiatalokból egészségesebb idősek lesznek, s tovább élnek a betegségek kialakulásának kisebb kockázata mellett.

[box title=”Uszodai gép, pólópálya és kisbusz”]A Hullámba érkezett a TAO-nak hála nyolc „beütő panel” a versenymedencébe az úszás elektronikus időméréséhez, automata önjáró vízalatti tisztítógép, „kötéldob”, a pályaelválasztó kötelek fölcsévéléséhez, egy komplett vízilabdapálya kötelekkel, kapukkal. A PSN egy kisbuszt is vesz, hogy a gyerkőcöket versenyekre, tornákra, meccsekre fuvarozhassák.[/box]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő