15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportA pécsi kapus tudja, milyen legyőzni a norvégokat!

A pécsi kapus tudja, milyen legyőzni a norvégokat!

Nem túlzás azt állítani, hogy futball-lázban ég az ország. Most talán még azok is a magyar válogatott esélyeit latolgatják az Európa-bajnoki pótselejtező előtt, akik máskor a honi futballt egy legyintéssel kísért falábúzással intézik el.



Az UEFA-nak is köszönhetően hatalmas lehetőség kapujában állnak Geráék. Az Eb létszámát ugyanis kibővítették, így a selejtezőcsoportban elért 3. helyünkkel pótselejtezőt játszhatunk a kvalifikációért. Ehhez a norvégokat kellene lenyomni egy kétmeccses párharcban, ami egyáltalán nem tűnik egyszerű feladatnak.

Hogy mennyire nem az, arról dr. Katzirz Béla is sokat tud mesélni. A PMSC egykori óriása védte ugyanis a válogatott kapuját, amikor legutóbb Oslóban nyerni tudtak hazánk fiai. 1981. május 20-án egy világbajnoki selejtezőn hátrányból fordítva, Kiss László duplájával 2-1-re győztek Mészöly Kálmán tanítványai.

– Jól emlékszem, az is egy nagyon erős norvég csapat volt, tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű meccsre. És bizony meg is kellett küzdenünk a három pontért. A találkozóra készülődve volt bennünk feszültség rendesen, de jó szellemiségű együttest alkottunk. Tudtunk küzdeni egymásért és nem voltunk híján az önbizalomnak sem – emlékezett vissza dr. Katzirz Béla.

katzirz2

 

A piros-feketék egykori hálóőre természetesen szurkol a magyaroknak, de úgy látja, most 60-40 százalékos arányban a norvégok a favoritok. Szervezett, kemény védekezéssel és kiváló csatárteljesítményekkel azonban nem lehetetlen a továbbjutás. A jó csapat alapja azonban még mindig a kapus, így a poszt egykori nagyságát arról is megkérdeztük, mit vár a kapusunktól.

– Sokan kikezdték Király Gábort, de én nem gondolom, hogy a görögök ellen nagyokat hibázott volna, a bravúrt pedig nem lehet számon kérni. Amikor igazán szükség lesz a nagy védésekre, akkor majd megmutatja, mit is tud. Ráadásul sokat számít majd a rutin – vélekedett a kiváló labdarúgóból lett ügyvéd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő