16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportÉjszakai félmaraton a repülőtéren

Éjszakai félmaraton a repülőtéren

Az orfűi éjszakai félmaraton sikerét követően újabb különlegességgel várja a futókat a FutaPécs SE, augusztus 23-án, szombaton a pogányi reptéren rendeznek esti megmérettetést, amelyre a szerencsések akár repülőgéppel is érkezhetnek.

Június 14-én már belekóstolhattak az érdeklődők az esti verseny szépségébe, hiszen a FutaPécs SE az orfűi tó partjára várta az egyéni indulókat és a váltókat az este 10 órakor kezdődő futamra. A hangulatosan kivilágított pályán több mint kétszázan rótták a köröket.

Augusztus 23-án, este nyolc órától a pogányi reptér kivilágított kifutópályáján egyéniben női és férfi, váltóban női, férfi és vegyes kategóriában mérethetik meg magukat a 21,1 kilométeres félmaratoni távon a sportolók. Az egyéni futóknak egy 4,4 kilométer hosszú pályán kell 4 körnél pár méterrel többet futniuk, a váltók pedig ugyanezen az úton versenyeznek, azonban az első tag 8,8, a második pedig 12,3 kilométert teljesít.

– Az I. Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaraton legnagyobb különlegessége maga a helyszín, hiszen nem lehet mindennap a kifutópályán futni. Emellett a nevezőknek lehetőségük van egyedi rajtszámot igényelni, így bárki rajthoz állhat a kedvenc számával a mellkasán. Az előnevezők pedig akár repülővel is érkezhetnek augusztus 23-án a bemelegítésre, hiszen minden ötvenedik érvényes nevezést követően kisorsolunk egy ajándék sétarepülést, amelyet közvetlenül a verseny előtt lehet igénybe venni. Az első három nyertes pedig épp a bemelegítésre fog a versenyközpontba érkezni. Az augusztus 4-ig nevezők ráadásul egyedi befutóéremmel a nyakukban térhetnek majd haza – mondta Papp Ferenc, a szervező FutaPécs SE elnöke.

Érdemes minél előbb nevezni a versenyre, hiszen a félmaratont egyéniben teljesítők július 15-ig 2.000, a váltók 3.000, augusztus 4-ig pedig 2.500 és 4.000 forintért körözhetnek a reptéren. Természetesen utána is van lehetőség a nevezésre, sőt, a verseny napján, a helyszínen is bárki igényelhet rajtszámot, azonban az augusztus 5. után nevezők már nem kapnak egyedi befutórémet.

További információk: http://www.futapecs.hu/index_repterifm.html

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő