13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapAbszolút videóÉlsportolói mustrán a pécsi csúcslétesítmények

Élsportolói mustrán a pécsi csúcslétesítmények

A Sportiskola megannyi világsikert elérő élsportolói és a PSN Zrt. vezetősége közös vacsora keretén belül értékelték az idei és az elmúlt években elért eredményeiket. Az esten szóba került jövőbeni sportlétesítmény-fejlesztéseket nagyon várja már Bali Dániel világranglista-vezető aerobikos és Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó is.

November 13-án este rendezték meg a PSN Zrt. élsportolóinak évzáró vacsoráját a Zsolnay Étteremben. Az eseményen a PSN Zrt. Sportiskola rangos hazai és világversenyeken bizonyító, legkiemelkedőbb sportolói (Kenderesi Tamás úszó, Konkoly Zsófia paraúszó, Mazács Fanni és Bali Dániel aerobikosok, Csonka Zsófia sportlövő, Sárszegi Noémi és Bicsák Bence triatlonosok), illetve edzőik, szakosztályvezetőik és a társaság vezetői vettek részt.

Vári Attila méltatta a PSN Zrt. sportolóinak eredményeit

Az évértékelő során Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója a rendezvény egyik céljaként azt említette, hogy ezúttal kötetlenebb keretek között szerették volna egymás előtt is bemutatni, illetve kellően értékelni azt a számtalan kiváló eredményt és sikert, amelyet a PSN Zrt. és a város közösen elért. Másrészt, épp nekik szerették volna az elsők között bemutatni azoknak a leendő sportlétesítményeknek az első előzetes látványterveit is, amelyek nem kis részben az ő, már így is világra szóló eredményeik fokozását ígérve, pécsi sportolók ezreinek új otthonául készülnek majd.

Bali Dániel aerobikos már várja a pécsi sportlétesítmény-fejlesztéseket

Kiemelte, hogy nem csak a sportpályákon könyvelhetnek el sikereket, hanem azok fejlesztésében is, hiszen évek óta tartó egyeztetések eredményeként napjainkban és a közeljövőben számos olyan sportlétesítmény-fejlesztés és jelentős előrelépést hozó beruházás történik Pécsett, amelyekre büszkék lehetnek. Ilyen a Verseny utcában már épülő és a sportolók által az év legvégén birtokba vehető modern torna-munkacsarnok, vagy a felújított lőtér – de természetesen ebbe a sorba illeszkedik majd a Füzes dűlőben, azaz a Pécs Plaza és az Expo Center közötti területen építendő, uszodát, akvaparkot és multifunkcionális sportcsarnokot is magába foglaló sportközpont is.

Pécs legjobbjai hallgatják Vári Attilát

– A jövő év elején megkezdődik a kovácstelepi labdarúgó-akadémiai fejlesztés tényleges kivitelezése is, ahol új fedett labdarúgócsarnokkal, megújuló szabadtéri pályákkal és a hozzájuk tartozó kiegészítő létesítményekkel gazdagodik a fociutánpótlás. Nemsokára követheti ezt a Füzes dűlői, általam csak „nagy álomnak” nevezett valóban nagy és valóban álomszerű beruházás az uszodával és sportcsarnokkal. Úgy gondolom, azoknak a létesítményeknek köszönhetően Pécs és a régió sportintézményeit érintő mai férőhely- és kapacitásproblémái félévszázados távlatban megoldódhatnak. Ezáltal nem csak a fiatalok és a polgárok egészségét tudjuk tovább erősíteni, nevelni, de a sportszakmai munka színvonalát is jó harminc százalékkal tudjuk emelni – fogalmazott a PSN Zrt. vezérigazgatója.

Bali Dániel, világranglista-vezető aerobikos a majdani új sportközpont kapcsán elmondta, hogy noha az aerobik-szakosztály a PSN Zrt. jóvoltából 2015-ben kapott egy új edzőtermet, azt mindenképp hasznosnak véli, hogy épül a városban olyan többfunkciós sportcsarnok is, ahol a jövő sportológenerációi megfelelő körülmények között készülhetnek fel világversenyekre.

Kenderesi Tamás felkészülésében sokat segíthet majd az új sportközpont

Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszó kiemelte, hogy ugyan „nem ma lesz” az, hogy kipróbálja az új profi uszodát, de már nagyon várja az alkalmat, hiszen azon a szinten, amelyen ő tart, már nem mindegy, hogy milyen felszereltségű és minőségű uszodában edz.

– Szerintem ez nagy előrelépés lesz a városnak, a pécsieknek és nekünk sportolóknak is. Jelenleg ugye probléma, hogy azok a sportolni vágyó amatőrök, akik szeretnének úszni, nem találnak szabad pályát, mert sok versenyző tréningezik a medencékben. Az új, modern komplexum megnyitása után ez is meg fog oldódni – tette hozzá Kenderesi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő