16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportGyönyörű lányok, fantasztikus gyakorlatok

Gyönyörű lányok, fantasztikus gyakorlatok

November 11-12-én rendezik meg a XIII. Pécs kupa nemzetközi ritmikus gimnasztika utánpótlás-versenyt.

Ekaterina Dologa, a Pécsi RGSE vezetőedzője elmondta, immár a 13. Pécs kupát rendezik a városi sportcsarnokban. Szombaton az egyéni gyermek és junior, felnőtt kategóriások szerepelnek, vasárnapra került a 2006-2007 és 2008-2009-ben születettek viadala, valamint délután 16 órától az együttes kéziszer csapat versenyére kerül sor.

Az immár 8 éve Pécsen dolgozó orosz edzőnő hozzátette: minden korábbinál erősebb mezőny várható, hiszen 18 országból 38 egyesület nevezett. A szomszédos országok versenyzői mellett belga, orosz, német, svéd, izraeli, moldáv, román, ukrán lengyel és dubai csapat is nevezett.

Mintegy 280 egyéni versenyző mellett további 36 együttes kéziszer csapat is bemutatja gyakorlatait, így
összesen csaknem 450 ritmikus gimnasztikázó seregszemléje lesz a Pécs kupa.

A verseny színvonalát elővetíti, hogy ezúttal a sportág vezető nagyhatalmának számító Oroszországból
hat csapat érkezik. Moszkvából, Cseljabinszkon át egészen az orosz-mongol határ közelében levő Buryatiából is jönnek Pécsre delegációk.

– Nagyon büszke vagyok – folytatta az edző –, hiszen a Pécsi RGSE 42 versenyzője méri össze tudását a külföldi utánpótláskorúakkal. Már a dobogó közeli helyek megszerzése is nagy eredménynek fog számítani a hazaiak számára, hiszen több olyan kategória is van, ahol 3-5 orosz versenyző indul. Ők az esélyesek az éremszerzésre, de reméljük, hogy az országosan is kiemelkedő pécsi lányok jó gyakorlatokat mutatnak be ezúttal is – tette hozzá.

Aki szeretne gyönyörű versenydresszekben, zenére bemutatott karika-, vagy labda gyakorlatokat látni, menjen el a hétvégén a városi sportcsarnokba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő