13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportJanics egyesben és Kováccsal párosban is aranyérmes

Janics egyesben és Kováccsal párosban is aranyérmes

Aranyérmet nyert vasárnap a kajakos Janics Natasa, és a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakpáros is 200 méteren a poznani világbajnokságon. Janics Natasa címvédőhöz méltó versenyzéssel nyerte a kajak egyesek versenyét, majd röviddel később Kovács Katalinnal párosban is megismételték tavalyi, kanadai győzelmüket.

Kovács ezzel immár pályafutása 29. vb-elsőségét gyűjtötte be. A kenusoknál Kovács Gergely hetedik lett, Marschalkó Alexandra pedig kilencedik lett 200 m-en. Utóbbi szám először szerepelt a vb programjában.

„Nagyon örülök mindhárom aranyérmemnek, bár az 500 méter egyes ezüstje miatt kicsit csalódott vagyok – mondta Janics, aki még a később sorra kerülő váltóban is szerephez jut. – Abban a döntőben nagyon küzdöttem a hínárokkal, az utolsó száz méteren kétszer is beléjük akadtam. Nagyon kihajtottam magam, meghaltam a végére, ezért is volt jó, hogy négyesben aztán a csajok nagyon tolták alám a hajót, szinte alig kellett eveznem. Kétszázon minden remekül ment, egyesben és párosban is nagyon jók voltunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő