12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportJótékony célért küzd a pécsi olimpikon

Jótékony célért küzd a pécsi olimpikon

Sajtótájékoztatón jelentette be a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója, Kenderesi Tamás, hogy elárverezi a riói olimpián viselt melegítőjét, a befolyt összegből pedig a Vaskó családon szeretne segíteni. A család ugyanis szinte mindenét elveszítette egy tűzben.

A sport révén ismerte meg egymást az olimpikon és a Vaskó család: egy dzsúdóversenyen szurkoltak egymás mellett családtagjaiknak. A Decsről származó Vaskó Sándort telefonon hívták a verseny közben, hogy a kemény munkával felépített otthonuk lángokban áll. Kenderesi Tamás csak pár nappal később tudta meg, hogy épp az a család veszítette el szinte mindenét a tűzben, amelyikkel testvére dzsúdóversenyén a motivációról és kitartásról beszélgetett. Ekkor döntötte el, hogy segíteni szeretne rajtuk.

Segít a pécsi olimpikon

– Azt tudni kell rólunk, hogy igen összetartó család vagyunk, így különösen mélyen érintett, amikor meghallottam Vaskóék szomorú történetét. Néhány percig gondolkodtam azon, hogyan is tudnék segíteni rajtuk, de hamar jött az ötlet, hogy licitre bocsátom az egyik nagyon fontos személyes tárgyamat, a riói olimpián viselt válogatott melegítőmet. Ezúton is kérek mindenkit, hogy aki kicsit is szeret engem és módja van rá, támogassa a családot akár így, akár más módon. Bízom benne, hogy az egész országból érkeznek majd felajánlások a június 13-ig tartó aukcióra – fogalmazott Kenderesi Tamás, aki hozzátette, hogy saját weboldalán, a www.kenderesitamas.hu honlapon keresztül lehet licitálni a melegítőre, a befolyt összeget pedig a Vaskó család támogatására fordítják majd.

Erre a válogatott melegítőre lehet licitálni

A Vaskó család feje sokáig saját autójában lakott, nem merte őrizetlenül hagyni a gazdaságot és az állatokat, a kocsit később egy konténerre cserélte, jelenleg pedig a rokonoknál él feleségével és négy gyermekével.

–Szeretném megköszönni Tamásnak ezt a lehetőséget, nagy szurkolói vagyunk, hihetetlenül jó érzés, hogy mellettünk áll. Két hónap kellett ahhoz, hogy el tudjuk szállítani a rengeteg hulladékot a tűz után, persze ennek is voltak költségei. Szerencsére kaptunk ruhákat, el tudtuk újra kezdeni az életünket, a biztosító ugyan még nem jelentkezett, így a következő hetekben felveszünk hitelt, hogy újra fel tudjuk építeni a házat – mondta Vaskó Sándor. Felesége hozzátette, hogy a gyerekeknek már az is nagy élmény volt, hogy az olimpikonnal találkozhattak és beszélhettek, hiszen a riói ötkarikás játékok óta folyamatosan követik pályafutását és nagy rajongói Kenderesi Tamásnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő