13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaKosárlabdarajt: PVSK-kupa, légióscserével

Kosárlabdarajt: PVSK-kupa, légióscserével

Még el sem kezdődött a bajnokság, máris elbúcsúzott nagyágyújától a Pécsi VSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapata. Mint mondják, Sefton Barrett kosarazni ugyan nagyon tud, ám sztárallűrjei, egyénieskedése miatt sehogy sem illik a Vasút igazi csapategységet hirdető elképzeléseibe. Ha minden jól megy azonban, a hétvégi 7. DRB Bank-PVSK-kupán már egy új amerikait láthat az együttesben a közönség.

Mint alig két hét alatt kiderült, nem tévedett sokat Máté János ügyvezető, amikor augusztus végi Pécsre érkeztekor igazi sztárkosarasnak nevezte az amerikai Sefton Barrettet. Részben, mert azt is bizonyította, hogy van érzéke a játékhoz, ám főként, mert a hírek szerint igazi sztárként is viselkedett, és a két hét alatt kiderült, sem személyisége, sem játékstílusa nem illeszkedik a vezetőedző Ivica Mavrenszki, illetve a vezetőség elképzeléseibe. Próbaideje lejártával így búcsút is vesznek tőle a Párducok – ám amilyen gyorsan ő megy, ugyanolyan gyorsan megérkezhet reménybeli utódja is.

Ahogy Máté János fogalmaz, egy olyan amerikai került ismét képbe, akit régebben már megkerestek, ám akkor még hezitált a pécsiek ajánlatán, most azonban szóban máris megegyeztek, és éppen lapzártánk idejére tervezik szerződése aláírását, illetve New Yorkból Pécsre érkezését.

A 196 centis Mohammad El-Amin korábban a Stony Brook University-ben pattogtatott, és ajánlásai, videói alapján minden mezőnyposzton bevethető, a pécsiek számára nagy haszonnal kecsegtető kosaras lehet. Aki, ha minden jól megy, már szombat este megcsillanthat valamit a hazai közönség előtt tudásából. Ekkor dobják föl ugyanis a labdát az immár 7. PVSK-kupán, a férfikosarasok hagyományos idény előtti hazai tornáján, amelyen a Kaposvár, illetve a Kecskemét mellett az újvidéki együttessel mérheti össze erejét a Vasút.

A hazai fellépés előtt, egyben a múlt heti, kiskunfélegyházi tornán nyújtott felemás teljesítménnyel kapcsolatban a szakvezető úgy fogalmaz, hogy miközben minden játékosnak voltak szép megmozdulásai, majd’ mindenkit kénytelenek voltak kissé megdorgálni is – elsősorban okosabb, bátrabb, harciasabb játékot kérve a folytatásban.
A kupára 500 forintos napijegyeket árulnak, de érvényes lesz rá a tavalyi szezonra kiadott valamennyi bérlet is.

A DRB Bank 7. PVSK-kupa programja:

Szeptember 18., szombat
17.00: Kecskemét – Novi Sad
19.00: Kaposvár – PVSK
Szeptember 19., vasárnap
15.00: a két vesztes a 3. helyért
17.00: a két győztes az 1. helyért

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő