16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportÚjpest: igazságtalan az MLSZ büntetése

Újpest: igazságtalan az MLSZ büntetése

Csehi István, az Újpest ügyvezetője túlzottnak, igazságtalannak és szakszerűtlennek nevezte a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi határozatát a szeptember 11-i, Ferencváros elleni bajnoki (6-0) mérkőzésen történt rendbontásokkal kapcsolatban.

„A 10 ezer emberből 50 fő volt problémás. És azt kell látni, hogy a mostani ítélet miatt október 27-én játszhatunk legközelebb saját szurkolóink előtt, azaz elsősorban őket büntették meg, de azt az 50 randalírozót nem” – mondta Csehi a klub székházában arról, hogy az Újpestnek következő két mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

A sportvezető kiemelte, a klub az előírtaknál többet is megtett a találkozó biztonságos és békés megrendezéséért, ugyanis az MLSZ által elvárt 150 fős biztonsági szolgálatot 200 fő látta el, továbbá a tűzvédelmi előírásokat is túlteljesítették.

Csehi kifejtette: rendezési hiányosságként rótta fel a fegyelmi testület, hogy pirotechnikai eszközöket használtak a szurkolók, de szerinte ez elkerülhetetlen, mert egy petárda cigaretta, míg egy fáklya szivar méretű, azaz a drukkerek könnyedén becsempészhetik ezeket a tárgyakat a lelátóra, hiába volt a találkozón 2-3 átvizsgálás többek között a rendőrség részvételével.

Az ügyvezető a következetességet hiányolja a fegyelmi bizottságtól, amely ezúttal rendezőként jobban megbüntette az Újpestet, míg a Debrecen-Újpest meccs kapcsán ez nem így történt, akkor a hajdúságiak 200, míg a vendégek 500 ezer forintos büntetést kaptak pirotechnikai eszközök használata miatt.

A lila-fehér klub bejelentette, hogy feljelentést tesz csoportosan elkövetett garázdaság miatt, s kártérítési igénnyel fog fellépni azokkal az elkövetőkkel szemben, akiket sikerül beazonosítani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő