14 C
Pécs
csütörtök, május 9, 2024
KezdőlapPR2023-ban is „zöld” úton: induljon Ön is a Zöld Megoldás-pályázaton!

2023-ban is „zöld” úton: induljon Ön is a Zöld Megoldás-pályázaton!

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – hangzik el az idézet David Brower-től. A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) is ebben hisz! Éppen ezért idén is támogatja a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet elősegítő projektek megvalósulását a Zöld Megoldás-pályázat keretében.

A DDC számára különösen fontos, hogy a természet szeretete és tisztelete, annak védelme a mindennapok részét képezze. A Zöld Megoldás-pályázat is erre épül: olyan projektterveket várnak, amelyek elősegítik a környezetvédelem fejlődését, valamint azt, hogy az emberek és a természet közelebb kerüljenek egymáshoz.

A vállalat idén ismét 3 millió forint támogatást nyújt a beremendi térségben, valamint további 1,5 millió forintot a pécsi kisrégióban a pályázat keretében.

A baranyai zöldek

A pályázat keretében 2023-ban három baranyai projektet avattak fel.
Míg a Görcsönyi Óvoda „Óvodások kincses kertje – Jövőnk az önellátás!” projekt keretében magaságyásokat készítettek az intézmény területén, amelyet a dolgozók és a gyerekek együtt művelnek, addig a Komlói Tompa Óvoda a – „Madarat tolláról, óvodát udvaráról” projekt keretében egy madárbarát központú óvodaudvart alakított ki.

Az oktatási intézmények mellett 2023-ban a Nők Együtt Sikeresen Egyesület (NES) „Zöld sétány” elnevezésű projektje is megvalósult. Egy zöldövezeti közösségi teret alakítottak ki, amellyel a Tenkesalja Nyugdíjas Klub tagjainak időskori társasági életét tették komfortosabbá.

Legyen 2024 is a „zöld” projektek éve

„Célunk, hogy segítsük azokat az oktatási intézményeket, egyesületeket és alapítványokat, valamint önkormányzatokat, amelyek szívükön viselik a környezetünk jövőjét. Legyenek bátrak, higgyenek az ötleteikben és pályázzanak, hiszen a Zöld Megoldás-pályázat remek lehetőség a zöld és fenntarthatóság központú projektek megvalósításához” – nyilatkozta Müller Ádám, a Beremendi Cementgyár Gyárigazgatója.

A 2023/24-es pályázati időszakban a pályamunkák leadási határideje 2023. december 1.

A pályázás menetéről további információ a vállalat honlapján megtekinthető!

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő