17 C
Pécs
szombat, május 4, 2024
KezdőlapSportRajtolnak a pécsi pólósok

Rajtolnak a pécsi pólósok

Az OSC ellen kezdi meg a bajnokságot a PVSK Mecsek Füszért OB I-es vízilabda-csapata. Az összecsapásnak ugyan nem a pécsiek az esélyesei, de a szakvezetés szerint a hazai gárda bármikor képes a meglepetésre.


A pólósok kerete ugyan elég sokat változott, de a cél továbbra is a tisztes helytállás és a biztos bennmaradás. Lukács Gergely vezetőedző szerint elég erős is a játékosállomány ahhoz, hogy a kitűzött célt elérje.

– Fiatal, tehetséges játékosokat szerettünk volna igazolni, mellettük pedig a rutinosabb pólósokra is szükség van, akik az edzésen és a mérkőzés kulcsszituációiban ki tudják segíteni a kevesebb tapasztalattal rendelkező társaikat. Nagyon nehéz dolgunk volt a felkészülés alatt, hiszen az OB I-es indulással kapcsolatos bizonytalanság rányomta a bélyegét az igazolásokra és az alapozásra is, de büszke vagyok arra, hogy egy ilyen csapat jött össze. Nagyon ügyes fiúkkal dolgozhatok együtt, ugyan még tapasztalatot kell szerezniük és bele kell szokniuk az OB I ritmusába, de a hozzáállásukkal nincs gond, mindent megtesznek a jó szereplés érdekében – mondta a hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatón a PVSK Mecsek Füszért vezetőedzője, Lukács Gergely, akinek a munkáját Miroslav Breslin fogja segíteni a 2015/2016-os idényben.

– Tanácsadóként és erőnléti edzőként számítunk a segítségére. Nagy szaktekintélynek számít a vízilabdában, korábban dolgozott már a szerb utánpótlásban, de a német és a kanadai válogatottnál is megfordult már. Rengeteg újdonságot hoz az edzésekbe, az pedig szembetűnő, hogy milyen különbségek fordulnak elő a magyar és a délszláv edzésmódszerek között. Próbáljuk megtalálni az egyensúlyt, hogy hatékonyak legyünk a mérkőzéseken. Fontos szempont lesz a bajnokság során, hogy mennyire bírják majd a fiatalok a tétet. Két út van a vízilabdában: vagy játékosokat veszel, vagy képzed őket. Mi az utóbbit választottuk, így a fiataloknak meg kell küzdeniük majd a keményebb párharcokban, de teher alatt nő a pálma, bízom benne, hogy eredményesek leszünk – vázolta a szerdán kezdődő szezonra készülő együttes összeállítását a tréner.

De Blasio Antonio elnök és Katics József, a csapatot működtető Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón beszélt a pénzügyekről is. A pécsi vízilabda-csapat idén is a tavalyihoz hasonló költségvetéssel vág neki a bajnokságnak, 53-54 millió forintból gazdálkodhatnak a szakemberek, amely a nagyobb, 100-150 millió forintból működő klubokat tekintve igen csekély, de így is a biztos bennmaradás a cél.

A PVSK Mecsek Füszért szerdán, 19 órakor a bajnokesélyes OSC-vel mérkőzik meg az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, a felnőttek 600, a diákok 300 forintért tekinthetik meg az összecsapást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő