19 C
Pécs
péntek, május 10, 2024
KezdőlapPécs AktuálItt vehetünk karácsonyfát Pécsen

Itt vehetünk karácsonyfát Pécsen

Ahogy azt már a pécsiek megszokhatták, a városban nem lesz éppen lehetetlen feladat karácsonyfát találni. Az ismert belvárosi közterületeken összesen nagyjából 50 faárus várja majd az ünneplőket december 17-től, de vannak olyanok is, akik már korábban elkezdik teríteni portékájukat. Csak győzzünk választani!

Mindenkinek megvan a kedvenc karácsonyfa-típusa, legyen az luc, ezüst, vagy Nordmann. Mindegyik jól mutat a nappaliban, de ahhoz, hogy a számunkra megfelelő fát megtaláljuk, időben el is kell kezdeni keresgetni. Szerencsére Pécsen soha nem volt nehéz feladat karácsonyfát keresgélni, és ez idén sem lesz másként, hiszen szerte a városban találhatunk karácsonyfa-árusokat. De mégis hol?

A Biokomhoz már november közepétől érkeznek az árusok bejelentkezései, a cégnél érdeklődve megtudtuk, hogy a megszokott, kedvelt pécsi közterületeken idén is óriási fenyőfadömpingre lehet számítani. Újfent elárasztják majd az árusok a Domus parkolót, amely szokásos módon a legnagyobb fenyőlelőhely lesz a városban.

Lesz hol keresgélni!
Lesz hol keresgélni!

Persze nem csak a belvárosban lesz favásár. Az Uránvárosban élők például az Esztergár Lajos utcában, a Szilárd Leó park melletti parkolóban tudnak majd válogatni, a kertvárosiak pedig a Diana téren számíthatnak a legnagyobb fenyőválasztékra.

A faárusítási kérelmeket legkésőbb december 16-ig lehet leadni a Biokomhoz, a „szezon” pedig hivatalosan 17-én szombaton startol és összesen nagyjából 50 árus fái közül szemezgethetünk majd a fenti helyeken.

Akinek nem sürgős a karácsonyfa-probléma megoldása, az lehetőleg ne ekkor ugorjon neki a keresgélésnek és válogatásnak, hiszen több éves tapasztalat az, hogy az első napon hatalmas a tumultus az árusoknál.

50 árus szert a városban!
50 árus szert a városban!

Ugyanakkor azok is örülhetnek, akik szeretnék már korán letudni a favásárlást, ugyanis a Diana téren pár árus már 14-től kint van a remek fáival.

Azt azonban érdemes tudni, hogy már most is lehet karácsonyfákat kapni a város számos pontján. Az uránvárosi nagy Tesco és a Metro előtt már ott virítanak az eladó fák, ahogy a Siklósi úti Interspar előtt is nézelődhetünk már.

A Lidl is karácsony üzemmódba kapcsolt, és ugyan egyelőre még nem biztos, hogy mind a 4 pécsi üzletük előtt lesznek árusok, de – mint azt ügyfélszolgálatosuktól megtudtuk – feltehetően így lesz.

Az Aldi Árnyas utcai üzleténél is lesznek árusok, luc-, ezüst- és Nordmann-fenyők nagy választékával.

Az árakkal kapcsolatban annyit lehet elmondani, hogy a Nordmann-fenyőért, vagyis a legdrágább típus méteréért 5000-6000 forintot is elkérhetnek a kereskedők, míg az ezüstfenyő métere már 4000 forintos áron is megvásárolható. Persze nagy a szórás, de az elmúlt évekhez képest nem számíthatunk nagyobb elmozdulásra az árak tekintetében.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő