A svéd autó márkát mostanában leginkább a SUV-okkal és kombikkal azonosítjuk, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Volvo sedan modellek terén is büszkélkedhet egy-két gyönyörű darabbal. A tágas Volvo V60 mellett most az elegáns Volvo S60 kerül a fókuszba és megkíséreljük eldönteni a nagy kérdést: ha Volvo, akkor kombi vagy sedan?

Régi bizalom, új Volvo

A brand-et a skandináv letisztultság mellett leginkább talán a megbízhatóság jellemzi. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a legendás V70 a mai napig a kombi szó szinonimája. Ennek a hatalmas csomagtérrel rendelkező autónak a kistestvére a Volvo V60 kombi. Ez az autó ízig-vérig svéd: a modellt svéd mérnökök tervezték, Svédországban gyártják és minden porcikája, még a Volvo V60 alufelni is a skandináv letisztultságot tükrözi. 

A Volvo V60 méretek szempontjából ideális pakolós, utazós autó: bár a Volvo autók közül ez a kisebbik kombi, csomagtere így is 550 literes, tele okos megoldásokkal. Az új V60-ban nem csak a rakodótér, de az utastér is tágasabb lett, így egy magasabb felnőtt is kényelmesen elfér a hátsó sorban. Praktikus és megbízható, kiváló választás azoknak, akik sokat autóznak nagy távokon és mindezt rengeteg csomaggal teszik.

Dinamikus Volvo, a bolygónk védelmében

Az Amerikában gyártott Volvo típusok kiemelkedő darabja az S60 Volvo, ugyanis ezt a prémium modellt kizárólag benzines mild hibrid és plug-In hibrid meghajtással lehet kapni. Ez a dinamikus és környezetbarát darab annak ellenére kényelmes még a hátsó sorban utazók számára is, hogy a Volvo S60 méretek tekintetében a legkisebb Volvo sedan. Az egyébként meglepően jól pakolható csomagtere könnyen variálható, a budapesti VOLVO Galéria kínálatában kapható Volvo kiegészítők segítségével pedig gyorsan bővíthető az S60 is. A modell sportos és elegáns egyszerre, amit a kényelmes, bőr sportülések és a hibátlan vonalvezetés is igazolnak. Vadonatúj extra, hogy az S60 a Volvo első olyan sedan-ja, ami panoráma tetővel is rendelhető. Tipikusan az az autó, amiről nehezen veszi le az ember a szemét. Üzleti utakhoz és a vezetés szerelmeseinek megbízható társa lesz.

Volvo a nagyvilágban

Számtalan Volvo márkakereskedés található szerte a nagyvilágban, azonban a kereslet közel sem ugyanaz a különböző kontinenseken. Míg mi, európaiak a kombira esküszünk, addig Kínában csak a sedan-ok mennek, Amerikában pedig főleg a SUV-ok. Emiatt szinte lehetetlen a Volvo kombi vs. sedan kérdésben dűlőre jutni. A Volvo S60 és a Volvo V60 két gyönyörű, megbízható autó, amelyek eltérő igényekre lettek szabva, így nagyon nehéz lenne eldönteni, hogy melyik a befutó.