Ismét felzúgnak a motorok: jön az 54. Mecsek Rallye

Idén 54. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb múlttal rendelkező, először 1967-ben megrendezett raliversenye. Autórajongók, készüljetek: június 25-én start!

A június 25–26-án megrendezett 54. Mecsek Rallye a magyar bajnokság első osztályának versenye mellett az FIA Historic Eb és a Mitropa Kupa állomása is lesz egyben – olvasható a verseny honlapján.

Bernáth Miklós, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese, a verseny szervezőbizottságának tagja már elárult néhány fontos részletet a programról, amit egyébként már 2020 novembere óta szerveznek – a pandémia miatt sajnos nagy bizonytalanságok közt.

Íme a menetrend

  • A csütörtöki hivatalos teszt után pénteken a gépátvételekkel folytatódik az esemény, majd a Széchenyi téren rendezett rajtceremóniával, a versenyzők és autóik bemutatásával indul a futam.
  • Kora este egy ismert, de újragondolt 18 kilométeres szakaszon kezd a Historic mezőny, akiket a magyar élvonal már sötétben követ.

Szombat reggeltől egészen estig tart a verseny.

  • Aznap közel 120 kilométer gyorsasági szakasszal, köztük egy megújult helyszínnel várnak mindenkit. A záróesemény ismét Pécs főterén kap helyet, itt találkozhatnak újra a szurkolók és a versenyzők.

Sok izgalmas programra is készülhetnek a ralirajongók a múlt és a jövő jegyében, előbbit a klasszikus verseny, utóbbit a „Zöld Mecsek Rallye” program képviseli.

Emellett méltóképpen szeretnének megemlékezni a pécsi autósport meghatározó alakjáról, a versenyt három évtizeden át rendező Jelen Istvánról, és tisztelegni a város raliikonja, Ranga László emléke előtt.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők a versenyt és a hozzá kapcsolódó programokat is látogathatják, de a szervezők bíznak benne, hogy nyár elejére további járványügyi enyhítések lépnek majd életbe.

Hamarosan megjelennek a versenykiírások, a részletek nemsokára a mecsekrallye.com oldalon olvashatók.

Hirdetés