Ma már nem él egy háztartásban édesanya, nagymama és dédanya, így a szülői tudás nehezen öröklődik generációról generációra. A megválaszolatlan kérdésekre, jobb híján, a virtuális térben kutakodnak válasz után a mai anyák, ahol legalább annyi téves információ lapul, mint hasznos. Őket segítve havonta egyszer ingyenes „anyaiskola” indul Pécsen, melyre szeretettel várják a pécsi nőket!

Az Édesanyák útján nyílt Mybabyhugban minden van, amire egy édesanyának szüksége van, de Lévai-Litter Éva, a márka megálmodója fontosnak tartja, hogy a boltban ne csak vásárolni lehessen, hanem helyszínéül szolgáljon szuper, hiánypótló programoknak is.

– Igyekszünk minél több programot szervezni babáknak és anyáknak is. Vannak interaktív zenés foglalkozások, gyermek nélküli workshopok az édesanyáknak, de rendezünk ingyenes állapotfelmérést is olyan hölgyeknek, akik érintettek a szülés utáni szétnyílt hasizom problémájában – mondja el Lévai-Litter Éva.

Éva egyik régóta dédelgetett álma, hogy egy olyan „iskolát” indítson, melyen az anyává válás kapcsán felmerülő babaellátási és egészségügyi kérdésekre is választ kaphatnak a kismamák. Az Anya kérdezz nevű gyermekorvosi kismama klubban szakember segítségével, kötetlenül kérdezhetünk bármit, ami éppen aktuálisan foglalkoztat minket.

Első alkalommal, február 11-én, hétfőn reggel 10 órakor (Édesanyák útja 4.) az influenzaszezonnal kapcsolatos kérdések lesznek terítéken

– Az eseményen sok-sok hasznos információ hangzik majd el dr. Papp Györgyi gyermekorvos jóvoltából, s a gyermekek egészségügyi ápolása és a betegségek kezelése lesz terítéken. Szó lesz a hűtőfürdőről, annak elkészítéséről, a lázcsillapítás alapjairól, és arról is, hogyan lehet a felső légúti megbetegedéseket kezelni – avat be Lévai-Litter Éva.

Nem csak gyermekorvosi témák lesznek, fel lehet tenni akár pszichológiai témájú, és általánosabb gyermeknevelési kérdéseket is, jellemzően minden esemény más tematikájú lesz. A cél az, hogy diskurzus induljon.

Az eseményre újdonsült anyukákat és pici gyermekeiket is várják, a tér ugyanis alkalmas kisebb babák befogadására is, a számukra kialakított játszósarokban még a nagyobbak is elidőzhetnek az anyaiskola ideje alatt. A helyiségbe nagyjából nyolc fő fér be gyermekeikkel együtt, de ha lecsúszunk a programról, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen minden hónapban lesz anyaiskola.

Hirdetés