Az érettségi teljes tananyagát online elérhetővé tették az innovatív pécsi matektanárok

Tavaly számoltunk be róla, hogy hat pécsi matematika tanár útjára indított egy online projektet, amellyel az érettségire készülő, a digitális oktatás nehézségeivel küzdő középiskolásoknak akarnak segíteni. A munka gyümölcseként már a teljes érettsági tananyagot feldolgozták rövid videóikban.

hirdetés
Uránia Mozi

A céljuk továbbra sem változott: szeretnének segíteni a fiataloknak, hogy kiigazodjanak a matematika útvesztőiben. Ennek érdekében kezdtek el videós tartalmakat gyártani azok a pécsi matematika tanárok, akik remX néven futó projektjükkel igyekeznek segíteni a vírushelyzet miatt otthon ragadt diákoknak. A remX program ötletgazdája, Pánczél Róbert számolt be a PécsMának a legújabb fejleményekről.

Pánczél Róbert, a remX alapcsapatának tagja

– A remX csapatával elkészítettük és ingyenesen elérhetővé tettük a középszintű matematika tananyagot rövid videókra bontva – árulta el Nagy Lajosban tanító pedagógus (aki mellett ugyaninnen Páll Csaba és Czigány Gábor, míg a Leöwey Klára Gimnáziumból Kovács Ágnes, Porkoláb Tamás és Gara Szabolcs tagja még a temanek). – A YouTube-on, témakörönként külön csatornákon, a weboldalunkon pedig tematikusan kereshető rendszerben áll mindenki rendelkezésére a teljes videótár.

A lelkes pécsi matektanárok számára nagyon fontosak a visszajelzések is, így erre is megteremtették a felületet.

– A remX Facebook-oldalán, illetve a remXmatek nevű csoportban van lehetősége diákoknak és kollégáknak is arra, hogy naprakész információkhoz juthassanak hozzá, és a kapcsolatot is fel tudják venni velünk. Ezen felül pedig minden kedden, 19:00-20:00 között élő, online összefoglaló órát tartunk, amely közben, és után is kérdéseket tehetnek fel a nézők.

És itt egy kis ízelítő azoknak, akik szeretnének kicsit elmélyedni koordinátageometriában: