Ezt mondják Pécsről az egyetemisták!

Nem kérdés, hogy Pécs az egyik legnagyobb egyetemváros Magyarországon, ezt jól bizonyítja egy videó is, melyet a Szeretlek Magyarország.hu oldala készített. Tősgyökeres pécsiek, koleszosok vélekednek a városról és az itt eltöltött időszakról.

hirdetés

Nem érheti az a vád a Szeretlek Magyarországot, hogy felvételi előtti reklámfilmet készített a Pécsi Tudományegyetemről, a Youtube-csatornájukra ugyanis tegnap került fel egy videó, míg a felvételik már le is zárultak (bár a pótfelvételin még akad egy esély.) Viszont a pécsiek számára kedves mondatok hangzanak el az egyetemisták szájából – akit meg most nem vettek fel Pécsre, irigykedhet.

A hallgatók között volt, aki a jubileumi évre is kitért, hogy megtisztelő egy olyan egyetemen tanulni, ami már a 650. évfordulóját ünnepli – a PTE az első magyar egyetem 1367-es alapításával.

“Istenkirály” – vélekedett egy fiatal, aki szerint Pécs az aranyközépút, mert míg Budapest túl sűrű és zsúfolt, addig itt pont megtalálhatja számításait.

Többen is egyetértenek abban, hogy egy különös hangulata van a városnak, közvetlenek az emberek, és az egyetem is magas színvonalú oktatást biztosít. Pécsen sosem lehet unatkozni, mindig van mit csinálni, minden napra jut egy buli, de emellett is számtalan remek program felelős a pörgős hétköznapokért.

Meghatározó bulik, fesztiválok, Halott Pénz és persze ki ne tombolta volna legalább egyszer, hogy “PTE: család”!

De lássuk a videót:

Mint megírtuk, szeptembertől akár 6000 új hallgatója is lehet a Pécsi Tudományegyetemnek, remélhetőleg ők is jól érzik majd magukat!