Hegyi Ákos: Pécs otthont ad

Sorozatunkban úgy mutatjuk be a pécsi városházi képviselőket, ahogyan még nem ismerhették őket. Megtudhatjuk, mit szeretnek a városunkban, mivel foglalkoznak szabadidejükben, vagy éppen mire költenék a pénzt, ha nyernének a lottón. Hegyi Ákost (Fidesz-KDNP) kérdeztük.

hirdetés

– Melyik a legkedvesebb emléke, amely Pécshez kötődik?

– Annak ellenére, hogy Budapesten születtem, az életemből eltelt 34 év során mindösszesen 5-6 esztendőt töltöttem el egyetemi tanulmányaim és a munkám miatt Pécstől távol, az ország határain túl. Ebből adódóan szinte minden élményem ide, otthonomhoz, Pécshez köt. Nehéz közülük választani, nem is tudok.

– Melyik a kedvenc pécsi helye, helyszíne? Miért?

– Ezúttal is inkább több szívemhez közel álló helyszínt szeretnék megnevezni. Előre kell vennem a szigeti külvárost, hiszen itt nőttem fel,  itt van a szülői házam és ez a városrész választókerületem magja is. Nagyon a szívemhez nőtt az egykori Tüzér utcai atlétikapálya, amely életem egyik legmeghatározóbb területe volt, köszönhetően az egykori edzőknek, edzőtársaknak, sportsikereknek. A belváros és a Sétatér minden szeglete fiatalságomból ad vissza egy-egy cseppet, emléket. Szeretem a Mecsekoldalt is, imádok kislányommal az Erdész út környékén sétálni.

– Mit szeret legjobban a városban?

– Azt, hogy élhető méretű, gyalog bejárható, történelmi értékekben dúskáló, fiatalokkal megtöltött, nyitott, kellemes éghajlatú, programokban gazdag és otthont tud adni a különböző, eltérő igényű embereknek, családoknak.

– Ha élhetne más országban, városban, akkor hol élne és miért pont ott?

– Nem tagadom, szívesen utazom, ismerek meg más településeket és azt is el tudom képzelni, hogy rövidebb időre ismét Pécsen kívül éljek – bár feleségem erről hallani sem akar és szüleimet sem hagynám itt egyszerűen. Csak olyan ország, város jöhetne szóba, ahol a családom minden egyes tagja megtalálná elképzelését, feleségemmel együtt kamatoztathatnánk, bővíthetnénk eddig megszerzett tudásunkat, gyermekeink pedig építő jellegű közösségbe kerülnének és ahol nem idegenként, hanem az ott élőkkel  egyenértékű polgárként kezelnének.

Családi állapot: nős
Gyerekek: 3 éves kislány (Bíbor Borbála), 3 hónapos kisfiú (Csongor Benedek)
Kedvenc film: Dexter
Kedvenc könyv: –
Szabadidő: kertészkedés, amatőr borászkodás
Hol nyaralna legszívesebben: már annak is örül, ha a Balatonra eljut.
Ha nyerne a lottón, mire költené a pénzt: ehhez egyszer kellene vennie egy lottószelvényt, ám inkább meghagyja ezeket az álmokat másoknak.