Szinte alig lehet összeszámolni hányféle remek, izgalmas, szórakoztató és játékos program várja május utolsó hétvégén a legkisebbeket a városban. Mi azért kísérletet tettünk erre, mutatjuk is kedvcsináló ajánlónkat!

hirdetés
Uránia Mozi

Fergeteges lesz a városi gyereknap

Több mint ötven program várja a családokat május 28-29-én a vadonatúj helyszínre, a Zsolnay-negyedbe költöző városi gyereknapon. Lesz ott minden, amire csak vágyhatnak: interaktív űrállomás, extrémsport- és motoros bemutatók, Star Wars-hősök, bűvészek, igazi repülőgép. Garantált, hogy a legkisebbektől a kamaszokig mindenki megtalálja majd a maga játékát, lesz részük bőven kalandokban. Az élményhez persze nem hiányozhat a vattacukor, a pattogatott kukorica és a kürtőskalács sem.

I. Konnektor Fesztivál

Május utolsó hétvégéjén, 28-án és 29-én kerül sor a Harmadik Színházban a független pécsi előadóművészeket tömörítő csoport, a Pécsi Konnektor Egyesület fesztiváljára. Igazi összművészeti családi rendezvény lesz, délelőttönként gyerekprogramokkal, délután felnőtteknek szóló előadásokkal, zenei, irodalmi és képzőművészeti eseményekkel, szombat este koncertekkel.

Íme a teljes program:

„Repülj a fellegekkel” – meszesi gyereknap

Május 28-án Meszesre, a régi Fehérhegyi Általános Iskola udvarára (Pákolitz u. 33.) várják a családokat egy egész napos fergeteges gyereknapi bulira. Lesz kisvonat, családi fotózás, veterán katonai autóbemutató, kézműves foglalkozás, és népi gyerekjátékokkal is lehet ismerkedni.

Emellett a szervezők egészségmegőrző programokkal, valamint ügyességi játékokkal, versenyekkel is készülnek.

A rendezvényt színesíti majd a pécsi mazsorettegyüttes fellépése, a Néri Szent Fülöp Általános Iskola Szimfónia programja, a Shukaripe táncegyüttes műsora, a meserarok és a zenedélután foglalkozások.

A program alatt a Kóstolda kedvezményes áron kínálja finom lángosait.

Vidámság a pécsi zooban!

Szuper gyereknapi programokkal: látványetetésekkel, bábelőadással, játszóházzal, íjászattal, kézműves foglalkozással és solymászbemutatóval várják a gyerekeket és szüleiket a picik ünnepén május 29-én.

A részletes programot itt találjátok.

A Pécsi Kulturális Központ is köszönti a kicsiket

Vasárnap, május 29-én tartja gyereknapi ünnepségét a pécsi kultközpont (Veress Endre u. 6., a régi Szivárványház épületénél), 9.00–12-00 között. Jó kis programok lesznek, többek közt ügyességi sportfeladatok, kézműves foglalkozások, lufihajtogatás, színezős-kirakós játék, táncház, és a Berze Művészeti Iskola összművészeti előadását is megtekinthetjük.

Bülbül kalandjai a török basával

Kedves gyereknapi programon vehetnek részt a kicsik és nagyok a pécsi Jakovali Hasszán dzsámiban (Rákóczi út 2.) május 29-én 10.00–14.00-ig. Íme a felhívás: „Gyere el hozzánk, segíts Bülbülnek, a fülemülének legyőzni a gonosz basát!”

A játékos kalandtúrán a dzsámi titkait is megismerhetik a gyermekek.

nagyobbak kipróbálhatják az ebru-festést, a picik a török kézműves játékokat!

A felnőtteknek 500 forint a belépés, gyerekeknek ingyenes.

Forgatag a kertvárosi Tescónál

Gyereknapot szerveznek a Kincses úti Tescónál május 28-án, szombaton. Hogy mire számíthatnak a családok? Készülhetnek a menő csillámtetkók, lesznek népi és ügyességi játékok, gólyalábak, gyűrűző, tandemsí, légvár, óriásamőba, csirkepofozó, a kreatív kis pécsiek színezhetnek-festegethetnek, kipróbálhatják a gyöngyfűzést, tésztából ékszert készíthetnek, de papírterítőt, képeslapot, hűtőmágnest is csinálhatnak. Izgalmasnak ígérkezik a zsákbanfutó és a célba dobó verseny, lesz kismotoros-biciklis akadályverseny,

sőt még vaníliáskarika-evő verseny is!

Megnyílnak a tűzoltólaktanyák

Sok pici álma válhat valóra május utolsó vasárnapján: az ország 373 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket. A 148 hivatásos tűzoltóság mellett 225 önkormányzati tűzoltóság és önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a nemes foglalkozás iránt érdeklődő kicsiket.

Városunkban a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot (Engel János József utca 1.) lehet megtekinteni.

A nap folyamán a picik megismerkedhetnek a lánglovagok izgalmas életével, akik több próbariasztást is tartanak, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó autókkal is lehet találkozni.

A laktanyák ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatók 10 órától egészen 16 óráig.

És még mindig nincs vége!

Az Élmény Tár támogató gyereknapot tart május 28-án, a szervezők nagyon kitesznek majd magukért, ígértek falmászást, kidobó bajnokságot, mindenféle izgalmas sorversenyt, kézműveskedést és kincskeresést is.

A Lásd a világot autista szemmel Egyesület csapata akadálymentesített környezetben, a Pécs Plaza Buborék játszóházába hívja az autizmussal érintett családokat május 29-én. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Részletek erről itt olvashatók.

A pécsi Multigames E-sport centrumba is várják az érdeklődőket, ahol számítógépeken, xboxokon vagy az autós szimulátorokban is versenyezhetnek a családok, illetve retró PC-játékokat is kipróbálhatnak. További részletek a háromnapos gyereknapjukról itt olvasható.