Online szavazás indul ismét a város szlogenjéről: az itt élők javaslatai közül szakmai zsűri választotta ki a legjobb hármat, és ezek közül most maguk a pécsiek hirdethetnek győztest! A város honlapján május 18-ig lehet szavazni.

A pécsi önkormányzat még februárban hirdetett szlogenpályázatot, olyan javaslatokat vártak, amelyek egyedi módon tükrözik Pécs különleges értékeit, legyen szó természeti kincsekről, épített környezetről, kulturális örökségről, vagy éppen a hangulatról – derül ki a városháza lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Mint írták, a felhívás megmozgatta a helyieket, egy hónap alatt 58 szlogenjavaslat érkezett be. A legtöbb javaslat a lakosokat és a turistákat célozta meg, de akadt olyan pályázó is, aki inkább a befektetőkre fókuszált ötletével. Ezek közül szakmai zsűri választotta ki azt a hármat, amelyek megfeleltek a kiírásnak, és a leginkább tükrözik Pécs értékeit.

Íme a nyertes szlogenek:

  • Pécs – A megnyerő város
  • Pécs – Évezredek pezsgése
  • Pécs – Mediterrán szerelem

Azért, hogy a leendő jelmondat a lehető legszélesebb körű támogatással rendelkezzen, az önkormányzat újra a pécsiekhez fordul, hogy kikérje véleményüket a témában. Május 4-től online szavazást indít, melyen a pécsiek a három nyertes szlogen közül jelölhetik meg a városhoz szerintük legjobban illőt.

Így az itt élők dönthetik el, hogy miként hangozzon szeretett városuk új jelmondata.

Az anonim szavazást a pecs.hu oldalon érhetik el az érdeklődők. Fontos, hogy csak a pécsiek voksolhatnak, és mindenki csak egy szavazatot adhat le. Az online szavazás május 18-án 12 óráig tart.