Remek nyáresti programok várnak a pécsiekre a hétvégén, sőt július utolsó hetére is akad jó pár esemény, és egy hangulatos koncert, amit kár lenne kihagyni.

Tanac táncház

Július 23-a, péntek este hét órától a már 1988 óta működő Tanac táncházban járhatjuk el a magyarországi horvátok hagyományos táncait a Hild Kultudvarban, a talpalávalót a pécsi és baranyai zenészek húzzák – ahogy azt a táncoslábú pécsiek és ide látogatók megszokhatták.

Fotó: Tanac Táncház Facebook

Ha ma esetleg nem értek oda, nyáron lesz még más alkalom is: augusztus 6-án szintén 7 órakor indul a zene és a pörgés.

A védettségi kártyát ne hagyjátok otthon!

Kisház Akusztik – Folytatódik!

Újra megtelik élettel és zenével a belvárosi kultúrpalota, a Civil Közösségek Háza kertje július 23-án, folytatódik a Kisház Akusztik koncertsorozat. Az újranyitás első eseményén, ma este egy alkalomra ismét összeáll a CseRihannák zenekar. 17 órakor lesz kapunyitás, a koncert pedig 18 órakor kezdődik. A belépés ingyenes.

További részletek és a nyári programsor itt található.

Carlos Adiós!

Latin zene, némi szlávos ízzel megspékelve – ezt ígéri a Carlos Adiós formáció hangulatos koncertje július 24-én, szombat este hét órától szintén a Hild Kultudvarban. Lesz salsa, cumbia, fúvósok, ütősök, „magyarok, nem magyarok”. Aki kedvet kapott, ne késlekedjen, még vannak jegyek, ide kattintva meg is válthatók.

Fontos! A koncert kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható.

Nyáresti sanzonok – francia est Nagy Nórával

A könnyed nyári esten fantasztikus válogatást kaphatunk a nagy klasszikusok, vagyis a 60-as 70-es évek és a kortárs sanzon legizgalmasabb dalai közül.

Dallamok és életérzések a Champs Elysée-től a Cote d’Azure-ig.

Zongorán Borisz Jaksov közreműködik, a július 27-én hét órakor kezdődő koncertnek a Hild Kultudvar ad otthont.

Akár Gábor Jenő pécsi festő Párizs ihlette képeit is megcsodálhatnánk a Modern Magyar Képtárban a koncertre hangolódva!

Jegyeket itt válthatunk.

Elaprózódás – A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása

„Minden alkotás egy külön világba kalauzolja el az embert. Több alkotó együttes közreműködésével pedig lehetőséget kaphat mindenki, hogy megtalálja azt a kozmoszt, amiben, örvendetes élmény számára az utazás. A Kemence Galériában egy közös kiállításban mutatják meg a művészek azokat a munkáikat, amelyek tartalmukban messze túlszárnyalják méreteiket.

Szobrászművész hallgatókként a formai játékok és a technológiai kísérletezések foglalkoztatják őket.

Az viszont közös a kiállítási anyagban, hogy minden alkotó a teljesség igényével törekszik kifejezni gondolatait. A munkák térből elfoglalt méretei elsőre elenyészőnek tűnnek. Azonban pont azt mutatnák meg, hogy egy apró tárgy, egy kép olyan intimitást hordoz magában, ami képes felülmúlni monumentálisabb alkotásokat” – olvasható a ZSÖK beharangozójában.

Kiállítók: Dani Tamás István, Krisztián Bence, Kövics Milán, Menyhárt Dániel Marcell, Szabó Dániel Márton, Udvari Boglárka

A tárlat július 29-én 17.00-kor nyílik meg, augusztus 15-ig látható a Zsolnay-negyed E78 – Kemence Galériájában.

Hűsítő séta a Zsolnay Negyedben

A kellemes, 50 perces séta során idegenvezető mutatja be a Zsolnay-negyedet, és elmeséli a világhírű Zsolnay család legizgalmasabb történeteit. A séta végén ajándék hűsítő limonádé várja a látogatókat, amit a Café Griffben fogyaszthatnak el.

A séta hétfő kivételével naponta 11 órakor indul a negyedben található Zsolnay Infopont & Shoptól, a Kézműves Boltok utcájában.

hirdetés
Uránia Mozi