Tegyünk a változásért! Negyedik éve gyűjthetjük a használt mobilokat Pécsen

A „Passzold vissza, Tesó!” névre keresztelt használt mobilokat visszagyűjtő kampányt idén is meghirdette a Jane Goodall Intézet, amelyhez a Baranyai Virtuális Erőmű Program keretében csatlakozott a pécsi egyetem is. Gyűjtésre fel, mentsük meg a főemlősök élőhelyét!

Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!

Dr. Jane Goodall

Az együttműködő szervezetek célja a kampánnyal, hogy minél több adatmentes, már nem használható mobilkészüléket, GPS-t vagy táblagépet és ezekhez használt töltőket vegyenek át adományként, ezzel támogatva a körforgásos gazdaságot, és segítve a kongói főemlősök élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét.

A népszerű környezetvédelmi kampányról ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

A pécsi egyetem régi mobilokkal segít az állatokon

Idén, a kampány első részében például 50 kiló mobilt gyűjtöttek a kis pécsiek.

A második kampányszakasz szeptember 22-én indul és november 22-ig tart. Pécsen 22 helyen adhatjuk le feleslegessé vált készülékeinket, például az egyetem valamennyi karán, az egyetemi könyvtárban, a Pécsi Egyházmegyén, a Leőwey-gimnáziumban, az állatkertben – a gyűjtőpontok listája a Zöld Egyetem honlapján található.

Fontos viszont, hogy bizonyos helyszíneken csak az ott dolgozók, egyetemisták, tanulók dobhatják be a telefonokat.

A Baranyai Virtuális Erőmű Program (BAVEP) partnerei: Pécsi Tudományegyetem, Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft., Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Baranya Megyei Önkormányzat, Pécsi Egyházmegye, Pécsi Leőwey Klára Gimnázium.

Hirdetés