A pécsi jelzőlámpák beszélnek hozzánk

Szövegelő jelzőlámpák segítik a gyalogosokat Pécsett. Van aki szerint hasznos, van aki beleőrül. Így reagálnak a dumáló lámpára a pécsiek!

Így tetszik a pécsieknek a beszélő zebra!

Így tetszik a pécsieknek a beszélő zebra!

Posted by PécsMa.hu on Friday, February 12, 2016

  • Klett Robert

    Pontosan így van az Alkony út-Tüzér út kereszteződésénél is. Ha az Alkony útról érkező akar a zöldnél jobbra kanyarodni a Tüzér utca felé, meg kell várni a gyalogosokat. És mire elindul a lámpa pirosra vált. A mögötte lévők meg bennragadnak. Én általában egyenesen szeretnék menni, de hiába van előttem csak 2 autó, tuti nem jutok át. Sokszor szabálytalanul kikerülöm a jobbra kanyarodőkat, hogy tudjak menni egyenesen. Egyszer tuti karambol lesz. Nagy a fejetlenség mostanéba. Biztos ismét egy “szakember” tervei szerint működtetik a rendszert,

  • Thomas Cheesee

    És annak a tökkel ütöttnek meg van még az állása, aki telerakta a várost a “telezöldes” lámpákkal? Abba, hogy a 6-os forgalmát ráengedi a gyalogosokra kódolva van a baleset. Az egy ÖKÖR (csupa nagy betűvel) volt. Hogy nem lehet irányítani a forgalmat. Túl sok az autó és a gyalogos egy időben egy helyen. Irányítani kell őket, hogy biztonságban legyen mindenki. Van az a pont (naponta 100x) amikor beragad a fél város mert a gyalogos zöldön elindul de az autós megvárja míg átér. Ha elolvasná valaki ennek a rendszernek az “ajánlását” vagy szabályozását, az tartalmazza a kereszteződés forgalmára történő adatok mérését is. De valószínűleg nem tud olvasni… Vagy nem tudja, hogy mi a forgalom mérése….