Jópofa tánccal nevettetik a beteg gyerekeket pécsi önkéntes „szellemirtók”

A napokban jelent meg a Nevetnikék Alapítvány közösségi oldalain a felvétel, melyen vezetőjük egy nővérrel karöltve, talpig védőruházatban lejt parádés táncot a népszerű Szellemirtók című film főcímdalára a pécsi gyermekklinikán. A videóban is jól hallani a kórházban fekvő gyerekekből álló közönség kacajait, melyekért rendíthetetlenül dolgoznak az alapítványi önkéntesek. 

Önkéntesek a járványhelyzetben nem járhatnak be a kis betegekhez, így Kőműves Glória alapítványi vezető minden létező eszközt bevet, hogy az áldásos nevettető tevékenység továbbra is megvalósulhasson. Most éppen másodmagával – egy a klinikán dolgozó nővérrel – műsorozott a gyerekek kedvéért.

hirdetés

– A fertőző osztályon előírás a videóban látható védőfelszerelés, habár Pécsett szerencsére mindeddig nem volt koronavírusos gyermek. A felvétel egy másik emeleten készült, itt csak a poén kedvéért öltöztünk be. Azért választottuk ezt a számot, mert szerintünk picit most az egészségügyisek olyanok, mint a szellemirtók, ahogy a láthatatlan vírus ellen küzdenek. A videót megelőzően már öt perce táncoltunk, szóval a végén a kimerülés valós, nem meg játszott, nagyon le lehet izzadni egy ilyen védőruhában – mondta el lapunknak Kőműves Glória.

Íme, itt az ominózus videó:

hirdetés

Hirdetés