47 milliót csalt össze a két leleményes nő

Üzletszerűen elkövetett csalás során több mint 47 millió forint kárt okozott ügyfeleinek a pályázati ügyintézést vállaló, egy pécsi és egy komlói nő. Most vádat emelhetnek ellenük.

hirdetés

2017-től kezdődően több tucat ügyfelüket károsította meg az 57 éves pécsi nő, 47 éves komlói társával. A két nő pályázati ügyintézésben jártas szakembernek adta ki magát, ügyfeleiknek pedig azt mondták, hogy vissza nem térítendő állami támogatáshoz segítséget nyújtanak a pályázat megírásában, valamint kedvezményes hitelkártyákat is ígértek.

A két nő a hozzájuk forduló magánszemélyektől általában több százezer, a vállalkozásoktól több millió forintot vett át előlegként, azonban az ígért szolgáltatást nem teljesítették, és persze a pénzt sem fizették vissza.

A két nővel kapcsolatban összesen 18 rendbeli jogsértés gyanúját tárta fel a rendőrségi vizsgálat, az is kiderült, hogy a két nő által ígért pályázati lehetőség, valamint a hitelkártyák sem léteztek. A pécsi nő jelenleg is letartóztatásban van, komlói társa szabadlábon védekezik.

Az ügy vizsgálatát a Pécsi Rendőrkapitányság befejezte, majd az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Hirdetés