91 gyorshajtót füleltek le a rendőrök egy nap alatt

A Komlói Rendőrkapitányság munkatársai május 20-án sebességellenőrzést tartottak a 6-os számú főúton, a mecseknádasdi szerpentinen – írja a Police.hu.

hirdetés

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése volt. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. Az ellenőrzés ideje alatt 342 elhaladó járműből 91 esetben rögzített a készülék sebességtúllépést, azaz a járművezetők 26 százaléka követett el jogsértést. A rendőrök a gyorshajtáson tetten ért sofőröknél a helyszínen 10 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, 25 esetben pedig helyszíni bírságot. A jogsértők közül egyre többen élnek a bírság helyszíni elektronikus befizetésének lehetőségével, ez alkalommal 13 esetben fizették ki ilyen módon a kiszabott bírságot a járművezetők.

„A rendőrség célja nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik! Kérjük a járművezetőket, minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat, hogy mindenki hazaérjen” – hívták fel a figyelmet a rendőrségi oldalon.

Hirdetés