A földön rugdosta, eltörte volt szerelme új párjának orrát

A Pécsi Járásbíróság március 25-én – tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzésével – H. J. vádlottat súlyos testi sértés bűntette és rongálás vétsége miatt halmazati büntetésül hat hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette.

A vádirat szerint H. J. vádlott férfi 2019. március 18-án délelőtt egy pécsi köztéren bántalmazta volt élettársa arra sétáló későbbi élettársát, F. J. sértett férfit úgy, hogy egyszer ököllel arcon vágta, majd az ütéstől a földre kerülő, fekvő sértettet 2-3 alkalommal fejen és karon rúgta.

Az esés közben a sértett zsebéből kiesett a mobiltelefonja, amit a vádlott magához vett, hogy a sértett ne tudja a rendőrséget értesíteni, majd távozott a helyszínről. Ezt követően a sértett telefonja megszólalt, ezért azt a vádlott eltörte – áll a vádiratban.

A rongálással okozott kár 76.500 forint volt, mely nem térült meg.

A bántalmazás következtében F. J.-nek eltört az orrcsontja, orrtájzúzódást kapott és a bal szemkörnyéke bevérzett, a sérülések közül utóbbiak nyolc napon belül gyógyuló sérülésnek minősülnek, míg az orrcsonttörés súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülés, melyből ténylegesen 3-4 hét alatt lehet felgyógyulni.