Szükségleteivel leplezte tolvaj vágyait az asszony

Vécézés ürügyén ment be több háza is az a nő, aki végül nem magán akart könnyíteni, hanem másokat akart megszabadítani az értékeiktől. A bíróság első fokú döntés alapján azonban felfedte valós vágyait, és a pénzéhes nőt a rácsok mögé küldte. 

hirdetés

Nő – nevezzük Barbarának – egy idős férfihez csöngetett be azzal, hogy vécéznie kell. Az meglett korú férfi azonban nem ismerte fel, hogy a nő valójában mit is akar, így jó szándékúan beengedte egy hideg decemberi napon, két évvel ezelőtt.

Mivel a WC környékén lopni valót nem talált, vizet, pálinkát, ez után zseblámpájába elemet is kért. Amíg az idős sértett elemért átment ház másik szobájába, a nő a sértett zakójában lévő 150 ezer forintot elcsente. Aztán a szembesítéskor visszaadta a pénzt jogos tulajdonosának – közölte  hatóság.

A bírósági közléséből kiderült, hogy nem sokkal később Barbara társa is talált Sz. – talán hívhatjuk őt Szabinának – személyében. Két nő két éve januárban egy másik férfi házához ment. Itt megint azt adták elő, hogy könnyíteni akar magán Barbara, de ezúttal nem engedte be a WC-re a férfi. Ő ekkor azt mondta neki, hogy menjen a bokrok közé, amihez azonban a nő papírtörlőt kért. A férfi ezt a kérést már teljesítette, és a konyhába ment törlőért. Ezt használta Szabina, aki a hűtő tetején hagyott pénztárcát zsebre vágta, amiben 7500 forint volt. Az áldozat betegsége miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan volt képest.

A Pécsi Járásbíróság – nem jogerősen –  Barbarát kifosztásban, bűnsegédként elkövetett kifosztásban is bűnösnek találta, amiért 22 hónap börtönre ítélte, ráadásul a korábban rá kiszabott 19 hónapnyi fogházbüntetést is le kell ülnie. Társát két év felfüggesztett börtönre ítélte. Barbara fellebbezett, Szabina viszont nem.