Ami megtetszett neki, azt vitte

Falopáson érték a fiatalt, ám utána több bűncselekményt is beismert. Két társát is lekapcsolták a zsaruk. 

hirdetés

A rendelkezésre álló adatok szerint a 24 éves K. Szilárd, valamint 17 éves lánycsóki társa 2015. október 12-én 22 óra és október 13-án 8 óra közötti időben egy siklósi erdőrészről kivágott és eltulajdonított 15 akácfát. Az elvégzett nyomozási cselekmények eredményeképpen a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, akik közül K. Szilárd gyanúsítotti kihallgatása alkalmával további bűncselekmények elkövetését is elismerte.

Elmondta, hogy 2015 novemberében ő tört be egy nagyharsányi családi házba, ahonnan kerti- és barkácsgépeket, valamint az udvarból tetőgerendákat és tetőléceket tulajdonított el, majd Siklóson, egy pálinkafőző üzemébe is betört, ahonnan több üveg alkoholtartalmú italt vitt el. Az elkövető a nagyharsányi házból eltulajdonított tárgyakat K. Csaba siklósi lakosnak értékesítette, aki a beszerzett adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tudomása volt arról, a megvásárolt tárgyak bűncselekmény elkövetéséből származnak.

A siklósi nyomozók K. Szilárddal szemben lopás bűntett, valamint lopás vétség, fiatalkorú társával szemben lopás vétség, K. Csabával szemben orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták a büntetőeljárást. Az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.