Döbbenetes veréssorozatot élt túl egy pécsi nő

A Pécsi Járásbíróság 9 év fegyházra ítélte azt a férfit, aki többször durván bántalmazta és kirabolta feleségét.

hirdetés

A vádlott és felesége kapcsolata évekkel ezelőtt megromlott, majd el is váltak. A férfi nem tudott beletörődni a helyzetbe, többször ittasan kereste fel volt nejét, de az is előfordult, hogy megverte őt.

Tavaly télen szólt feleségének, hogy elmegy a gyerekükért egy pécsi bölcsődébe. Volt neje azonnal a helyszínre sietett félve, és inkább felkapta a gyerekét apja mellől. A férfi nem hagyta annyiban a dolgot, követte őket, majd elkapta és megverte az anyukát, akinek a füléből a 43.200 forintot érő arany fülbevalóját és kezéről a 48.850 forintot érő arany karikagyűrűjét levette, azokat zsebre rakta. Az eset után a volt feleség értesítette a rendőrséget, így a férfit már a közelben elfogták – közölte a hatóság mindezt.

A bíróság közlése szerint más is volt a férfi rovásán, hiszen korábban, tavaly nyáron a volt felesége édesanyjának pécsi lakásához ment, ahol pénzt követelt a nőktől. Miután nem kapott, több ízben fejbe rúgta volt nejét, és az öklét is használta. A nő anyja próbálta hívni a rendőröket. A férfi ezután hajánál fogva lerántotta lányát az ágyról, kirángatta a szobából és azzal fenyegette, ha nem kap pénzt, megöli őt. Ekkor kapott ötezer forintot, így ment el a lakásból. A bántalmazás során a vádlott volt felesége többek között súlyos – nyolc napon túl gyógyuló – arccsont-törést is szenvedett.

A vád szerint 2015 telén az asszony Pécsen sétálgatott gyermekeivel, amikor az éppen arra járó, ittas vádlott megszólította őket. A sértett válaszát követően a vádlott ököllel megütötte őt, hajánál fogva földre rántotta, mellkasára térdelt és tovább ütötte. Végül lányuk rángatta és állította le. A sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett – közölte az ügyészség.

Az ítélet ellen a vádlott és védője részben felmentésért, részben enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció.