Egy napra béreltek kisbuszt, majd Belgiumig hajtottak vele

Egy napra bérelt kisbuszt, majd elutazott Belgiumba vele vele az a spanyol pár, aki még 2018 augusztusában járt a pécsi autókölcsönzőnél. Korábban Hollandiában is ugyanígy jártak el, ám ott még karamboloztak is a kölcsönautóval, sokmillió forintos kárt okozva. A pécsi rendőrök befejezték a vizsgálatot.

hirdetés

Csalás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy spanyol állampolgárságú pár ellen, aki még 2018. augusztus 7-én egy kisbuszt bérelt az egyik pécsi autókölcsönzőtől. A 40 éves nő, valamint 42 éves élettársa a járművet egy napra bérelte ki, ám a kisbuszt nem vitték vissza, annak ellenére sem, hogy arra a bérleti idő lejártát követően telefonon többször ígéretet tettek.

A nyomozók megállapították, hogy ugyan a kisbuszt csak egy napra bérelték, azzal hazautaztak Belgiumba anélkül, hogy erről az autókölcsönzőt tájékoztatták volna. A kisbuszt egyébként azért bérelték, mert a korábban Hollandiában bérelt járművel balesetet szenvedtek, így azzal már nem tudtak tovább közlekedni. Kiderült az is, hogy a balesetben összetört járművet a holland hatóságok körözték, mert azt sem vitték vissza a bérleti idő lejáratát követően. A rendőrök mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekménnyel csaknem 7 millió forint kárt okoztak.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

hirdetés

Hirdetés