Együtt koldultak, de halálosan összevesztek

A Pécsi Járásbíróság a jövő héten megkezdi a tárgyalást annak a két hajléktalan férfinak az ügyében, akik közül a vád szerint egyikük megölte, míg társa elvitte az őket befogadó férfi holmijait egy önkormányzati bérlakásból Pécsen.

hirdetés

A bíróság közlése szerint a vádlottak és a sértett legtöbb idejüket koldulással töltötték, utóbbi elvárta tőlük, hogy a megszerzett pénz egy részét adják át neki. A dohány legnagyobb része azonban italra ment el. A sértett részegen többször bántalmazta a vádlottat, kevesellte a pénzt és kötekedett.

Tavaly ősszel egy szokásosnak induló napon koldultak, majd este együtt is ettek. A későbbi áldozat a vacsora után elment otthonról, hogy egy ismerősével töltse az estét, az éjjeli órákban érkezett vissza, méghozzá véresen – az, hogy mitől lett véres, nem derült ki a nyomozás során.

Hazatérve az egyik vádlottba belerúgott, többször megütötte, majd lefeküdt aludni. Ekkor vágott vissza a megvert koldustárs: egy téglával alvás közben leütötte. Az ügy másik vádlottja miután észlelte a történéseket, ébreszteni próbálta az ágyán fekvő férfit, de az nem kelt fel, ekkor elvette az áldozat tízezer forintos mobiltelefonját.

A két vádlott miután rájött, hogy az áldozat nem él, elment otthonról. A Pécsi Járásbíróság jövő héten kezdi meg a tárgyalást védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt.

Kiemelt képünk illusztráció.