Elitélték a bankautomata flexelőit

Ezzel próbálkoztak

Hárman akarták felnyitni az OTP bankautomatáját, de mindent elszúrtak. Most letöltendő börtönre ítélték őket nem jogerősen.

hirdetés

A vádlottak egy benzinmotoros flexszel próbálkoztak, majd elmenekültek, mert beszédültek a füsttől. A vád szerint egyikük saját névére vett, ám lopott rendszámú autójával indultak a pécsi Rókus utcai OTP-be 2013 december elsején. Az ottani bankautomatát nem tudták szétvágni, ezért nem jutottak hozzá a benne lévő 16 millió forinthoz. Lapunknak korábban nyilatkozott az egyik vádlott, aki szerint ez egész terv kudarcra volt ítélve.

flexes rabló, bank, otp (5)

– Ketten tisztában voltunk vele, hogy semmi esély nincs arra, hogy pénzhez jussunk, de tartoztunk annyival az elsőrendű vádlottnak, hogy asszisztálunk az ötletéhez. Azt mondta, hogy egy perc alatt szétvágja az automatát, de azt nem fogta fel, hogy ha ez sikerül, akkor is csak festett pénzhez jut. Én hatvanig számoltam, gondoltam, hogy úgyse sikerül, utána elmegyünk és ő is rájön, hogy esélytelen a dolog – mondta lapunknak ez egyik vádlott.

A kamerafelvételeken az látszott, hogy a flexelést csak azért hagyta abba az egyik férfi, mert a helyiség telítődött a gépből kiáramló kipufogógázzal. Amikor kimenekülnek a bankból, a flexelő férfi rosszul lett és összeesett, egyik társa vonszolta magával az autóig.

– Nem tudtunk elmenekülni autóval, mert a kocsi hátramenetbe volt kapcsolva, és ezért nem indult. A sofőr idegességében nem jött rá, hogy az automataváltót parkoló fokozatba kellene tenni – tette hozzá.

A bíróság ez elsőrendű vádlottakat bűnösnek mondta ki lopás bűntettében, ezért az elsőrendű vádlottat, mint többszörös, különös visszaesőt 3 év 2 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat 2 év, a harmadrendűt mint különös visszaesőt 2 év 8 hónap börtönre ítélte.