Előzetesen letartóztatták a vitapartnerét ököllel és vascsővel ütő férfit

A Pécsi Járásbíróság július 29-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított július 25-én délután pécsi lakóhelyén, előzetes szóváltást követően, egy férfit több alkalommal mellkason ütött, aki ennek következtében a ház lépcsőjéről legurult. A gyanúsított ezután vasrúddal a sértett jobb kezére ütött.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket, sorozat bordatörést és arccsont törést szenvedett, melyek következtében légmell is kialakult, ami életveszélyes sérülésnek minősül.

A gyanúsított – erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt – büntetett előéletű. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett és az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.