Elsőfokon rács mögött a szigetvári drogkereskedő

Elsőfokon 2 év 4 hónap börtönt, 2 év közügyektől való eltiltást, 2.752.500 forintnyi bírságot kapott N. Z. J. vádlott a Szigetvári Járásbíróság döntése által, ráadásul a bűncselekmény elkövetéséhez használt 7 mobiltelefonra és egy gépkocsira vagyonelkobzást rendeltek el.

hirdetés

A Szigetvári Járásbíróság a 2019. június 11-i előkészítő ülésen N. Z. J. vádlottat bűnösnek találta kábítószer-kereskedelem bűntettében.

A tényállás szerint a vádlott 2014 és 2018 májusa közötti időszakban – pár hónapos megszakításokkal – a barátai és ismerősei körében kábítószerrel, kannabisszal kereskedett, emellett több alkalommal ingyenesen adott át kannabiszt alkalmazottjának is.

A vádlott a kábítószert Pécsett egyelőre ismeretlen körülmények között szerezte be, legutóbb 2018. május 18. vagy 19. napján. A megszerzett kábítószert a szigetvári lakóhelyének padlásán tartotta, ebből pedig digitális mérleg segítségével porciózta ki az adagokat.

A vádlott és védője fellebbezést jelentettek be az ítélet ellen enyhítés miatt, az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését.

Hirdetés