Elvitt mindent a kocsikból, amit csak tudott

A Pécsi Járásbíróság május 18-án egy hónapra elrendelte egy pécsi férfi előzetes letartóztatását lopás bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt, közölte a hatóság.

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított május 10-én és május 16-án Pécsett több leparkolt és magára hagyott gépjárműből, különböző szerszámokat, elektronikai berendezéseket, használati tárgyakat, pénzt tulajdonított el vagy próbált meg eltulajdonítani úgy, hogy a gépkocsik valamelyik ablakát kinyitotta, betörte, vagy a tulajdonos által nyitva hagyott ablakon behajolt.

A gyanúsított feltételes szabadság tartama alatt követte el a bűncselekményeket. A Pécsi Járásbíróság ugyanis 2017. április 27-én lopás bűntette és más bűncselekmények miatt hozott vele szemben nem jogerős ítéletet, abban az ügyben ekkor szüntette meg előzetes letartóztatását is.

Tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne és életvitelét újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények elkövetésével igyekezne biztosítani.

A határozat ellen a gyanúsított jelentett be fellebbezést, közölte a bíróság.