Embercsempészek menekültek a zsaruk elől Majsnál, de nem sokáig jutottak

A Pécsi Törvényszék a Mohácsi Járásbíróság 2018. április 24-én kihirdetett ítéletét felülbírálva P. Z. elsőrendű és P. D. másodrendű vádlottakat embercsempészés bűntette miatt 2 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte és 5 évre kiutasította Magyarország területéről.

A szerb állampolgárságú vádlottak 2017. szeptember 24-e előtt Szerbiában megállapodtak abban, hogy az osztrák határ átlépéséhez nyújtanak segítséget idegeneknek úgy, hogy őket gépkocsival Magyarországról Ausztriába szállítják. A másodrendű vádlott az elsőrendű vádlottnak ezért 500 eurót ígért.

2017. szeptember 24-én az éjjeli órákban az elsőrendű vádlott, a másodrendű vádlott kocsijával a magyar-horvát határhoz közeli Lippó térségében 7 – magukat pakisztáni, illetve bangladesinek valló – személyt vett fel és követni kezdte a másodrendű vádlott által vezetett osztrák rendszámú autót. A két kocsit Majs és Sátorhely irányában ellenőrizte volna a rendőrség, azonban a vádlottak menekülni kezdtek, de végül a nyomozó hatóság a két település közötti útszakaszon elfogta őket.

Az ítélet jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció.

hirdetés