Embercsempészeket kaptak el a határon

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Lippó térségében. Az egyik migránssal, valamint a helyszín közelében ellenőrzött szerb honosságú személygépkocsi vezetőjével kapcsolatban is felmerült az embercsempészés gyanúja – olvasható a Police.hu-n.

hirdetés
Uránia Mozi

A rendőrök március 3-án hajnalban nyolc illegális migránst tartóztattak fel Lippó térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír, illetve palesztin állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az intézkedések során az egyik szír állampolgárságú migránssal kapcsolatban felmerült az embercsempészés gyanúja, így a 20 éves férfit előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. ​

A mohácsi rendőrök a helyszín közelében egy szerb honosságú gépkocsit is ellenőriztek, amellyel kapcsolatban szintén felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető. A gépkocsit vezető 45 éves szerb férfi nem tudott ésszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon.

A rendőrök a járművet lefoglalták, a sofőrt pedig előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. Mindkét előállított férfi ellen embercsempészés elkövetése miatt nyomoz a főkapitányság.

Kiemelt képünk forrása: Police.hu

hirdetés
Uránia Mozi