Fegyházba mennek a beteg gyermeket kirabló felnőttek

Jogerősen is négy és fél év, illetve három és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték azt a két férfit, akik egy izomsorvadásban szenvedő beteg gyermeket raboltak ki, vertek meg tavaly Pécsen.

hirdetés

A Pécsi Törvényszék helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság korábbi ítéletét, ezért a két férfinak be kell vonulnia a rácsok mögé.

A bűnözők tavaly nyáron támadtak meg egy gyermeket, akit az egyik pécsi bevásárlóközpontban szúrtak ki: kifejezetten jó préda volt, mivel alsó lábszárain izomsorvadásban szenved. A fiatalra az üzletház előtt csaptak le, aki odakint facebookozott a telefonján. Először csak elbeszélgettek vele, majd elkísérték a buszmegállóba is.

Az egyik bűnözőnek ekkor jutott eszébe az ötlet: mi lenne, ha ellopnák a gyermek 35 ezer forintot érő mobilját. Cselekedett is, és egy mozdulattal kikapta a kezéből. Az áldozat hiába kérte vissza, nem foglalkoztak vele, hanem elsétáltak a zsákmánnyal. A beteg gyermek utánuk is ment, és újra felszólította a rablókat, hogy adják vissza a telefonját, különben rendőrt hív.

A két elítélt erre jól kinevette a kétségbeesett kisbeteget, akit aztán még meg is löktek, majd menekülőre fogták. A fiú nem adta fel, utánuk szaladt, ahogy csak tudott az izomsorvadásos lábával. Ám miután az egyik vádlott egy sarkon bevárta és ököllel az arcába vágott, a sértett abbahagyta követésüket.

Később a vádlottak a telefont eladták, de azt a nyomozás során lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

A kiskorú, a bűncselekmény elhárítására betegségénél fogva korlátozottan képes sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.