Hátulról, kővel dobtak fejbe egy idős nőt Pécsen

A Pécsi Járásbíróság február 24-én elrendelte egy fiatal pécsi férfi előzetes letartóztatását egy hónapra, rablás bűntette és testi sértés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt – közölte a Pécsi Törvényszék.

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított február 22-én Pécsen, a kora délutáni órákban egy buszmegállóhoz vezető, murvás útszakaszon egy nagyobb terméskővel hátulról, közvetlen közelről fejbe dobott egy idős nőt, aki ettől a földre esett és arca jobb felét a talajba beütötte.

Ezt követően a gyanúsított a magatehetetlen sértett vállán keresztbe fektetett kézitáskáját letépte, majd a táskával együtt elszaladt a helyszínről. A táskában 6000 forint készpénz, mobiltelefon, kulcsok, személyes iratok, vásárlókártyák és cigaretta volt. A gyanúsított a készpénzt eltulajdonította, a táskát többi tartalmával együtt a helyszín közelében eldobta.

A kiemelt tárgyi súlyú – kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekményre figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértett és egyéb tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, megnehezítené a bizonyítást.

A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbeztek.