Húsz méteres lángokkal küzdöttek Dunaszekcsőn

Flames from the Valley Fire cover a hillside along Highway 29 in Lower Lake, California September 13, 2015. The swiftly spreading wildfire destroyed hundreds of homes and forced thousands of residents to flee as it roared unchecked through the northern California village of Middletown and nearby communities, fire officials said on Sunday. REUTERS/Noah Berger TPX IMAGES OF THE DAY - RTSYTT

Egy granulátumkészítő gépben füstölni kezdett a betárolt anyag, ma délután Dunaszekcsőn. A káresethez Mohácsról és Szekszárdról riasztottak tűzoltókat. Húsz méter magasban kezdett izzani a betárolt anyag, amelyet a helyiek megpróbáltak porraloltó készülékkel megszüntetni, de nem jártak sikerrel.

hirdetés

A mohácsi hivatásos tűzoltók a közművek elzárását követően, megszüntették a takarmány utánpótlását, majd megkezdték a tartály leürítését.

A toronyból mintegy fél óra alatt sikerült leengedni az izzó anyagot. A folyamatot két vízsugár készenlétben tartása mellett felügyelték a beavatkozók. A takarmány szétterítését követően megszűnt az izzás. Az eset során senki nem sérült meg.