Kalapáccsal verte agyon barátját Pécsen

Kedden tárgyalják a Pécsi Törvényszéken annak a férfinak az ügyét, aki a vád szerint tavaly júliusban olyan súlyosan bántalmazta barátját, hogy az életét vesztette. 

hirdetés

A vádirat szerint a vádlott pécsi férfi, a sértett férfi és élettársa egy pécsi ingatlan területén lévő bódéban laktak. Tavaly júliusban a két férfi együtt ivott, majd a vádlott felszólította a sértettet, hogy adja neki a telefontöltőjét, mert úgy gondolta, hogy elvette.

A sértett ekkor egy kést vett magához és a vádlott felé indult, aki felvett egy kalapácsot a földről és azzal ütötte meg a sértett karját, aki emiatt kiejtette a kést a kezéből.

Ezt követően a vádlott férfi több órán keresztel ütötte ismerőse fejét, majd amikor a fejsérülések következtében mozgásképtelenné vált és a földre esett, tovább ütötte kalapáccsal és ököllel is.

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az éjszaka folyamán életét vesztette. A vádlott reggel vette észre, hogy ismerőse meghalt és értesítette a rendőrséget.

A vádlott férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indítottak eljárást, a tárgyalást kedden kezdi meg a Pécsi Törvényszék.