Közel 900 karton csempészcigit találtak a baranyai navosok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) baranyai pénzügyőrei EKÁER ellenőrzés során Udvar térségében hűtőszekrények közé rejtett 895 karton adózatlan cigarettát foglaltak le egy szerb rendszámú tehergépjármű rakteréből. Az ügyben jövedéki és orgazdaság bűntette miatt indult eljárás, valamint a pénzügyőrök 27 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak – adta hírül a NAV.

hirdetés

A NAV baranyai pénzügyőrei EKÁER ellenőrzés során Udvar közelében  állítottak meg egy szerb rendszámú tehergépkocsit, amely a fuvarokmányok szerint  63 darab hűtőszekrényt szállított Szerbiából Németországba.

Az elvégzett kockázatelemzés adatai alapján a tehergépkocsi teljes átvizsgálása mellett döntöttek a hivatal munkatársai és a raktérben a hűtőszekrények közötti  üres területeken 895 karton (179 000 szál) szerb zárjegyes, Marlboro cigarettát találtak, amelynek eredetét a gépkocsivezető nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök az adózatlan cigarettát, illetve jövedéki biztosítékként a 63 darab hűtőszekrényt lefoglalták, és orgazdaság elkövetésének gyanúja miatt büntető eljárást kezdeményeztek a  feladó cég ellen. A feljelentéssel egyidejűleg 27 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.