Madárfészket mentettek a pécsi tűzoltók

Szegény kis madarak!

Egészen rövid vonulás volt. Mindössze húsz métert tettek meg a pécsi tűzoltók szerdán, mikor a tűzoltó-laktanyával szemközti járdához riasztották őket – írja a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

hirdetés

Egy körülbelül tíz méteres fa gyökérzete lazult meg a nagy mennyiségű eső következtében, majd a viharos erejű szél kidöntötte a növényt. A pécsi beavatkozók épp, csak áthajtottak a laktanya előtti négysávos úton, és már meg is érkeztek a káreset helyszínére.

Szegény kis madarak!
Szegény kis madarak!

Terelőkúpokkal elterelték a forgalmat, így biztonságban kezdhették meg a beavatkozást. Láncfűrésszel kezdték darabolni a fa törzsét, két másik tűzoltók, pedig a levágott faágakat hordta el a járdáról.

A kidőlt fa lombjai között egy madárfészket találtak, benne négy tojással. Csodával határos módon, a fa épp úgy dőlt ki, hogy a fészek nem esett a földre, és a tojások is sértetlenek maradtak. A tűzoltók miután szabaddá tették a járdaszakaszt, kesztyűben óvatosan megfogták a fészket, és felrakták a legközelebbi fa egyik ágára, remélve, hogy a madarak rátalálnak majd, és kiköltik a tojásokat.