Már reggel spicces volt

Pozitív jelzést mutatott az alkalmazott alkoholszonda annál a 46 éves pécsi férfinál, akit Túrony és Pécs között igazoltattak a rendőrök február 28-án 7 óra 30 perckor.

hirdetés

Az italfogyasztást a későbbiekben a hiteles légalkoholmérő műszer is alátámasztotta, ezért a rendőrök a férfi vezetői engedélyét elvették. A gépkocsivezető ellen a Siklósi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályok szerint járművet az vezethet, aki a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol. Aki Magyarországon ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, azzal szemben – a gépjárművezető szervezetében lévő alkohol mennyiségéről függően – 30 000 forinttól 100 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, vagy akár a vezetői engedély elvételére és büntetőeljárás indítására is sor kerülhet.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a közúti közlekedési szabályok betartását kéri minden közlekedőtől.