Megkéselte társát, majd aludt rá egy jót

Jogerősen 2 év 6 hónap börtönre és 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte a Pécsi Törvényszék 2017. március 13-án B.T. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében.

hirdetés

A vádlott saját kézzel, kőből, fából és sárból épített egy egy szobából és konyhából álló házat a Mecseken, ahol egyedül élt. A sértett, a bűncselekmény előtt körülbelül 2-2,5 héttel költözött oda.
2016. augusztus 23-án délután a vádlott és a sértett együtt italozott, majd 17 óra körüli időben megjelent a vádlott még egy ismerőse, így már hárman folytatták az italozást.

Ám estére a vádlott és a bizonyos harmadik társ összeveszett, a vádlott őt elküldte, majd a sértettel kb. éjfélig folytatták a mulatozást. A vádlott ekkor lefeküdt, a sértett pedig a konyhában hallgatta a rádiót.

De a vádlott kis idő múlva felébredt a rádió hangjára, kiment a konyhába, majd csúnya szóváltásba keveredett a sértettel, kitört a balhé.

B.T. kést vett magához és azzal, a még álló helyzetben lévő sértett felső teste irányába többször is szúrt, aki védekezésképpen felemelte bal karját, így a szúrások az alkarját, illetve tenyerét sebezték meg. Folytatódott a támadás. A vádlott a sértett mellkasát és hasát két-két alkalommal szúrta meg. A sértett ezt követően összeesett.

Az ittas szurkáló a történtek után aludni ment, a sértett a konyhában feküdt le, fájdalmai voltak, többször kérte a vádlottat, hogy értesítse a mentőket, adjon neki vizet, de az nem ébredt fel.

Amikor a vádlott a reggeli órákban felébredt, látta a sértett sérüléseit, elindult segítséget hívni. Ennek során egy férfi mobiltelefonját kérte el, arról 6 óra 45 perckor értesítette a mentőket.

A testüregbe hatoló szúrt sérülések közvetlen életveszélyes állapotot idéztek elő a sértettnél. Szakszerű és gyors beavatkozás nélkül a sértett halálához vezettek volna.