Megvertek két arab egyetemistát Pécsett

A Pécsi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik származásuk miatt bántalmaztak két arab egyetemistát.

hirdetés

2018 augusztusában Pécsett az egyetemisták egy üzletközpont előtt mentek el, melynek során egymással arab nyelven beszéltek. Ezt hallotta a két fiatal vádlott is, akik barátaikkal az üzletház előtt a padokon ültek. Ekkor egyikük a diákok felé kiabált azzal, hogy „migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”.

Amikor a diákok ezt számon kérték a vádlottaktól, a két elkövető szidalmazni kezdte az egyetemistákat, majd utánuk mentek. Mikor utolérték őket, egyikük az egyik egyetemistát a mellkasánál fogva megragadta, rángatni kezdte, majd a járdára lökte.

Ezalatt mindketten folyamatosan szidalmazták őket származásuk miatt. A földre esett diáknak sikerült felállnia, majd a helyszínről elszaladt. Ezután a két vádlott a másik külföldi  felé fordult, őt is lökdösték, majd acélbetétes bakancsaikkal többször megrúgták. A bántalmazás alatt a két elkövető folyamatosan sértegette származása miatt. Végül neki is sikerült elmenekülnie és a vádlottak a sértetteket nem tudták utolérni.

A két vádlott a külföldi diákokat származásuk miatt bántalmazta, így a cselekményük a súlyos testi sértés bűntett kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas.

Hirdetés