Molesztálással vádolják a gyermektábor vezetőjét

A little girl poses for photographs to illustrate the topic of child abuse in Canberra, Monday, Oct. 28, 2013. (AAP Image/Lukas Coch) NO ARCHIVING

Csókolgatta, simogatta, molesztálta a kislányokat a tanár az általa szervezett művészeti táborban a Komlói Járási Ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene. Több évet is kaphat.

hirdetés

A művészeti táborokat éveken keresztül szervezte meg a férfi Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára. A tanár a 2014-es és a 2015-ös táborokban ismerkedett meg a későbbi sértettekkel: a 11 éves és a 12 éves kislánnyal. Rájuk különös figyelmet fordított, velük jóval többet foglalkozott.

A vádhatóság szerint a férfi rendszeresen aludt közös sátorban a kiskorú táborozókkal. Mikor a többiek elaludtak a férfi a két lány mellé feküdt, simogatta őket, majd a sértettek ruházata alá benyúlva a kislányok hasát, melleit simogatta. Több esetben előfordult, hogy a férfi a lányokat szájon csókolta – közölte az ügyészség.

A komlói ügyészség a férfi ellen nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat. Amennyiben a bűnössége bebizonyosodik a bíróságon, akkor akár nyolc év börtönt is kaphat.