Motorost gázolhatott az ittas rendőr

Egy rendezvényen két liter sört fogyasztott, majd autóba ült az a mohácsi rendőr, aki a vád szerint nem adott elsőbbséget a kereszteződésben egy motorosnak. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett az ütközésben. Tíz hónap börtön lehet a büntetés. 

hirdetés

A Mohácsi Járásbíróság május 17-én K. L. vádlottat súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt 10 hónap börtönre és 1 év 3 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés-büntetés végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte a vádlottat a felmerült bűnügyi költség megfizetésére, közölte a bíróság.

A vádlott egy rendőr, aki Szederkényben egy szabadtéri rendezvényen két liter sört fogyasztott el a vád szerint. Ezt követően autóba ült, majd az egyik útkereszteződésnél az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére a kereszteződésbe lassítás nélkül behajtott és nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról, védett úton, Borjád irányából, motorkerékpárral, szabályosan közlekedő sértettnek, közölte a bíróság.

A sértett férfi a vádlott személygépkocsijának jobb első oldalával ütközött, melytől a gépkocsi elején átrepülve az útpadkára esett, a rendőr autója az árokban landolt. A sértettnek a baleset során 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései keletkeztek. Az ítélet nem jogerős.

Kiemelt képünk illusztráció!