Munkahelyén pofozta le a pécsi férfit, akitől bocsánatkérés gyanánt némi pénzt is elfogadott

A Pécsi Járásbíróság március 16-án egy hónapra elrendelte F. P. K. gyanúsított letartóztatását zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint F. P. K. gyanúsított férfi március 12-én délután három körül egy szóváltást követően előbb bántalmazással fenyegette meg D. S. G. sértett férfit – annak munkahelyén, egy pécsi gimnázium tornaterménél –, majd egy alkalommal pofon ütötte.

Ezt követően március 13-án délután egy óra körül a gyanúsított odament az Árkád üzletháznál lévő sértetthez, és az egy nappal korábban történtekre hivatkozva verekedésre hívta. A férfi bokszolói múltjára hivatkozott, kijelentette: eltöri a sértett arcát, állkapcsát, maximum elveszti a sportolói karrierjét.

Azt is közölte a sértettel, hogy nem bántja, ha bocsánatot kér tőle. Végül kijelentette: az is a bocsánatkérés része, ha fizet neki.

D. S. G. sértett megijedt a fenyegetéstől, ezért egy közeli ATM-ből kivett 20 ezer forintot, amit átadott az őt folyamatosan kísérő férfinak, majd félelmében további ötezret adott neki.

F. P. K. gyanúsított ezután kérdéseket tett fel a sértettnek a fizetéséről, majd kijelentette, hogy a későbbiekben szeretné vele tartani a kapcsolatot. Ezután a délutáni, majd az esti órákban felhívta a férfit (nem tudni, honnan volt meg a telefonszáma), hogy ismét találkozzanak, amikor végül a rendőrség elfogta a gyanúsítottat – áll a vádiratban.

A bűncselekmény törvényi fenyegetettségére és a gyanúsított életmódjára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne.

Megalapozottan lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a sértett, illetve a még felkutatandó tanú megfélemlítésével, befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné.

A gyanúsított büntetett előéletére, valamint arra tekintettel, hogy a gyanúsított munkahellyel nem rendelkezik és a bűncselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása estén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene, így a bíróság határozata nem végleges.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés